Neteja de parcel.les

Vilamacolum és un poble idíl·lic per viure tant per la seva ubicació com per la natura que l’envolta.

Des de l’Ajuntament intentem protegir aquesta situació lluitant per la netedat de tot el municipi. Però sols no ens en sortim. Tots sabem que aquesta tasca de neteja no depèn només de l’ajuntament sinó que depèn de tots nosaltres, de tots els veïns de Vilamacolum. Hem d’intentar conservar el municipi net, en primer lloc mantenint lliure de brutícia, runes i herbes els solars i patis de les cases on vivim, i, en segon lloc, fent un bon ús dels contenidors que ens proporciona l’empresa de recollida de deixalles, abstenint-nos de deixar les deixalles fora del mateix contenidor.

Des de l’Ajuntament s’ha procurat evitar les imatges constants de brutícia i deixalles als carrers adquirint més contenidors i augmentant els dies de recollida de deixalles i trastos vells. Però això no ha estat suficient. Actualment hi ha molts solars bruts, plens d’herba i runa i, per si fos poc, hi ha molta vegetació de patis particulars que envaeixen les vies públiques.

Amb la finalitat d’embellir el poble dotant-lo del sentit de l’estètica del qual tots ens mereixem, i per tal de donar resposta a les queixes rebudes, des de l’Ajuntament ens permetem demanar a tots els veïns del poble que netegin i mantinguin lliure d’escombraries, residus, vegetació… els seus terrenys, patis o solars.

Tots hem de prendre consciència i saber com s’han de gestionar els residus que generem i entre tots hem de lluitar per mantenir el nostre poble ben net.

Joan Ginestera i Serra

Regidor d’Infrastructures i Serveis Municipals